Søg

Kategorier

Stille dage, vilde nætter

Stille dage, vilde nætter

FRI FRAGT

Se mere


300,00 kr
Klubpris : 270,00 kr

Babitz, Eve

90 på lager - 2 - 4 dages leveringstid

                         - Berlingske Tidende

Cool ... charmerende ... en vidunderlig, flagrende og skarp bog

 

Eve Babitz kan med rette beskrives som festudgaven af Joan Didion, af hvem hun altid har stået i skyggen. Fra Los Angeles med Stravinsky som gudfar og som 20-årig berømt foreviget, da hun nøgen spillede skak med Marcel Duchamp. Babitz festede igennem sin ungdom, men stoppede i tide og undgik den skæbne som rigdom, berømmelse og uanede muligheder ofte fører med sig. Temaer, som Babitz efterfølgende har bygget et forfatterskab op omkring.

 

Eve Babitz vækker et sted, en tid og en stemning til live, som få andre. Los Angeles og Sunset Boulevard i begyndelsen af 1970'erne. Babitz svømmede i berømmelse, berømtheder og toppen af populærkulturen i samme periode.

 

Romanen er et yderst velskrevet vidnesbyrd med en nerve og drive, som gør det bemærkelsesværdigt, at den ikke tidligere er udkommet på dansk. Babitz’ særlige evne til at beskrive er i sig selv grund nok til at anbefale Stille dage, vilde nætter, men det er hendes glubende, fyndige begavelse, som ender med at stjæle billedet. Bogen er disponeret ud fra det geografiske og til tider ud fra det meteorologiske. Hvert kapitel beskriver enten et særligt sted (Bakersfield, Palm Springs, Laguna Beach – som enhver god indbygger i Los Angeles er Babitz hele tiden på flugt fra byen; som enhver stor forfatter protesterer hun voldsomt mod sit territoriums uforsonlige kompleksitet) eller vejrmæssige forhold: regn og Santa Ana-vinde. Joan Didion oplever disse vejrfænomener som truende, mens Babitz hilser dem velkommen med åbne arme.

 

ANMELDELSER OG OMTALE

At læse Eve Babitz er som at køre på en bred, varm vej i solnedgangen.

Man kan mærke vinden i håret.

The New York Times

 

Babitz’ stil er cool, underholdende og umiddelbar og samtidig præget af en poetisk lethed, som virker ganske ubesværet.

The Guardian

 

Mad, drinks, narkotika, sex, solnedgange og en overflod af filmstjerner gennemfarver disse fortællinger, men den mest farverige komponent af dem alle er forfatteren selv.

Times Literary Supplement

 

Hendes appetitvækkende, stemningsfulde stil er ingen steder karakteriseret som Joan Didion-dyb, men den er unægtelig sjovere og mere indbydende i sin lige så skarpe forståelse af atmosfæren og livsstilen i det sydlige Californien.

Chicago Tribune

 

[Babitz] har realiseret det amerikanske ideal, som fordrer, at kunst er ubesværet, bevarer fatningen og i det store og hele er tilstrækkelig behagelig til at blive opfattet som ren underholdning.

Vanity Fair

 

I disse ti besnærende kapitler er Los Angeles patienten, heltinden, helten og aggressoren – beretningerne er en åbenbaring af formløst vanvid.

Vogue

 

Ingen kundeanmeldelser for tiden.

Kun registrerede kunder kan indsende en ny anmeldelse.

LEVERING TIL PAKKESHOP /         

     ADRESSEN 29,95!