Søg

Kategorier

Mit ansigt ud mod verden

Mit ansigt ud mod verden

FRI FRAGT

Se mere


249,95 kr
Klubpris : 224,96 kr

Hayes, Alfred

97 på lager - 2 - 4 dages leveringstid

Lille mesterværk om Hollywoods glamour og fordærv.


 
Iskold og skarp roman om Hollywoods bagside føles som et velsiddende spark i mellemgulvet. Manuskriptforfatteren Alfred Hayes’ roman om Hollywood i 1950’erne er iskold, kynisk og skarp som en kniv.

Politiken, Sophie Engberg Sonne
Læs anmeldelsen her


 

★★★★★                                                 - JYLLANDS-POSTEN, Katrine Sommer Boysen

 

Inden den egentlige anmeldelse skal der lyde en stor tak til det lille forlag Bobo, der sorterer under Den Franske Bogcafé i København. Tak for at få oversat og gjort opmærksom på Alfred Hayes’ (1911-1985) vidunderlige, lille både tidstypiske og fuldkommen tidsløse Hollywood-roman ”Mit ansigt ud mod verden” fra 1958. Hvordan Hayes kan have holdt sig skjult i dansk sammenhæng så længe er et under. Det er der gudskelov rådet bod på nu.

 

SE ANMELDELSEN HER

 

"At læse Alfred Hayes’ roman er som at se en knaldgod film noir, blot uden gangstere og glamour. Vi får den rappe rytme, vi får sjusserne, vi får de Bacall-Bogart-agtige forspil og de uforglemmelige, sexede go-ahead-and-scratch-agtige replikker, blot uden mord og juveltyveri. Og så får vi endelig også noget, som vi måske ikke ønsker os, men som vi nok alligevel skal være taknemmelige for: et isnende portræt af to eksistentielt hjemløse mennesker."

Weekendavisen, Jørgen Herman Monrad 

Læs anmeldelsen her


Alfred Hayes skildrer skyggesiderne af den amerikanske filmbranche i Hollywood i slutningen af 50'erne. Skønlitteratur på P1 undersøger, hvad Hollywoodromanen er for en genre, og hvordan den følges med filmindustrien helt frem til i dag i en samtale med litteraturredaktør og ekspert i amerikansk kultur, Michael Bach Henriksen.

Skønlitteratur på P1: Vendt mod verden

Hør udsendelsen her


"Gammel Hollywood-roman er stram som et amerikansk gadenet og smuk som solnedgangen fra Santa Monica Beach.

Alfred Hayes’ korte roman fra 1958 ’Mit ansigt ud mod verden’ skildrer på mesterlig vis en amerikansk filmbranche, der udnytter kvinder og korrumperer moralen."
Information, Tonny Vorm


Mit ansigt ud mod verden er sådan en fin lille roman. Sproget er lyrisk, og historien emmer af Hollywood-fordærvelse. Hvis du var begejstret for Chokolade til morgenmad af Pamela Moore eller Holly af Truman Capote, vil denne her helt sikkert også falde i din smag. Alfred Hayes’ Mit ansigt ud mod verden er den bedste bog, jeg har læst om Hollywoods bitre og mindre glamourøse side.
Bogblogger.dk, Karen Rosenfeldt 

Læs anmeldelsen her

 

Meget velskrevet fortælling, der oprindelig udkom i USA i 1958. Mærkeligt at den først nu oversættes til dansk. Litteratur af høj kvalitet.
Bogtanker - om de bøger jeg læser,  Dorte Tissot Hansen

 Læs anmeldelsen her


“Hayes writes luminously about people who can’t help themselves, who can’t resist the temptations that are set to destroy them … Hayes writes heartbreakingly beautiful sentences.”
Paul Bailey, The Guardian
 

“An exciting, engrossing work ... Mr. Hayes has created characters that are the essence of human hopes and frailty.”
The New York Times Book Review
 

“Deeply moving.”
New York Herald Tribune
 

“A small jolting shot of bitter wisdom.” Newsweek
 

“In it is captured the essence of Hollywood, the bitterness which lies beneath the pleasant aroma of success and fame ...” 
Los Angeles Times
 

“This is an insider's manual for all those who would aspire to fame, the ghostly glamour of the movies, and believe they are entitled to it.”
Nicholas Lezard, The Guardian


Alfred Hayes er kendt som journalist manuskriptforfatter og lyriker, men er en af det 20. århundredes mindre synlige mestre, når det gælder romangenren. Her skriver han med absolut gehør og stor begavelse om lidenskaben og dens smertefulde efterspil. 

 

My Face for the World to See udkom i 1958, da Hayes var 47 år.  En af de første og helt klassiske beskrivelser af Hollywoodindustriens fordærv. Smukt og tragisk, og skrevet 60 år før #MeToo-bevægelsen. Et vidnesbyrd om, at Hollywood altid har været Hollywood. Store drømme og bristede håb. 

 

Ingen kundeanmeldelser for tiden.

Kun registrerede kunder kan indsende en ny anmeldelse.

LEVERING TIL PAKKESHOP /         

     ADRESSEN 29,95!